Wat speelt er in Zuid-Holland

Nieuwsgierig naar wat er afgelopen zomer speelde in Zuid-Holland? Lees hier het verslag van het Omgevingsvisiedebat dat werd georganiseerd op 29 augustus in het Provinciehuis in Den Haag.
18
dec

Wat speelt er in Zuid-Holland

Om te weten te komen welke verschillende gedachten en invalshoeken er leven binnen de grenzen van de provincie Zuid-Holland, heeft het Kennislab voor Urbanisme op verzoek van de Provincie Zuid-Holland het Omgevingsvisiedebat georganiseerd op 29 augustus 2017. Nieuwsgierig naar wat er afgelopen zomer speelde in Zuid-Holland? Lees hier het verslag.

Ruim 60 betrokkenen uit alle geledingen van de provincie gingen in gesprek over hoe de verschillende belangen kunnen worden meegenomen in de omgevingsvisie. Daarvan namen er 18 actief deel aan het debat. Onder hen waren duurzame ondernemers, een stedenbouwkundige/landschapsarchitect, een particuliere eigenaar van landgoederen en vertegenwoordigers van gemeentes, de bloembollensector, de land- en tuinbouw sector, een veiligheidsregio, burgerorganisaties en belangengroepen voor groen, water- en sportrecreatie.

Het Omgevingsdebat was onderdeel van de Summerschool Omgevingsvisie Zuid-Holland. Drie dagen lang hebben 24 Zuid-Hollanders nagedacht over hoe de toekomst van de provincie eruit moet zien. Moet de Provincie zich inzetten voor duurzaamheid en de energietransitie of zich juist focussen op haar rol en identiteit? Om op die vraag een antwoord te geven heeft de Provincie het Kennislab van Urbanisme gevraagd om de Summerschool Omgevingsvisie Zuid-Holland te organiseren. Voor meer informatie kun je kijken op www.kennislabvoorurbanisme.nl.

 

Leave a Reply