Activiteiten

In 2018 organiseren we verschillende activiteiten om tot het eindresultaat te komen, een dashboard om de leefkwaliteit in Zuid-Holland te meten. Hieronder een overzicht van de activiteiten.

Masterclasses Data & Beleid - 9 en 23 november, en 7 december

REALTIME UW GEMEENTE METEN

Dit najaar organiseren we een serie van drie werksessies over data en beleid. Aan de hand van drie beleidsthema’s onderzoeken we hoe we die meetbaar kunnen maken en hoe we dit kunnen vertalen naar beleid. Dit doen we samen met de data-analisten van Civity.

We richten ons op de beleidsthema’s klimaatadaptatie (wateroverlast), afval scheiden en arbeidsmarkt.

Iedereen die zich betrokken voelt bij de provincie of werkt bij een instelling die betrokken is bij de provincie, mag mee doen. Bijvoorbeeld mensen die werken bij Zuid-Hollandse gemeenten, bedrijven, vervoersmaatschappijen, burgerinitiatieven, milieuclubs, waterschappen, netbeheerders, natuurbeschermers, data-clubs, enzovoort.

We raden wel aan om alle 3 sessies bij te wonen, zodat u kunt leren van het hele proces. Bent u niet in de gelegenheid om aan alle 3 sessies deel te nemen? Dan is uw collega ook welkom om u te vervangen.

Meer informatie en aanmelden

ONTWERPATELIER - 5 april 2018

CRITERIA VOOR LEEFKWALITEIT

Tijdens het ontwerpatelier ‘Definieer je leefkwaliteit’ komen we via een (nog te ontwikkelen) stappenplan, tot criteria voor de leefkwaliteit van Zuid-Holland. Die leefkwaliteit moet meetbaar zijn.

Heb jij ideeën over hoe dit eruit moet komen te zien? Doe dan mee aan het ontwerpatelier. Er zijn maximaal 40 plekken beschikbaar en we maken een selectie uit de aanmeldingen op basis van professionele achtergrond.

De locatie worden binnenkort bekend gemaakt.

DEBAT - 20 februari 2018

PRAAT MEE

Wat vinden Zuid-Hollanders belangrijk voor de toekomst van de provincie? Daarover kunnen Zuid-Hollanders op dinsdag 20 februari meepraten in het ‘Leven in Zuid-Holland Debat’ tijdens het Open Huis Winterfestival in het Provinciehuis in Den Haag. De Provincie Zuid-Holland roept burgers, bedrijven en ondernemers, overheidsinstanties en non-profitorganisaties op om deel te nemen aan het debat. Dit is een unieke kans om uw belang onder de aandacht te brengen bij de provinciale politici.

Iedereen die zich betrokken voelt bij de provincie of werkt bij een instelling die betrokken is bij de provincie mag mee doen. We zoeken dus mensen die werken bij Zuid-Hollandse gemeenten, bedrijven, vervoersmaatschappijen, glastuinbouwers, burgerinitiatieven, milieuclubs, Waterschappen, netbeheerders, natuurbeschermers, veehouders, etc..

DE UITKOMSTEN VAN DIT DEBAT WORDEN MEEGENOMEN BIJ DE ONTWIKKELING VAN DE NIEUW BELEID VOOR DE PROVINCIE ZUID-HOLLAND.

Meer informatie

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je in op onze mailinglijst en we houden je op de hoogte van de activiteiten van Leven in Zuid-Holland.